Black and white beauty


En skitig Sunny


Touch the sky


Sista ruschen

Jag har inget internet i Öjebyn nu, så har inte kunnat uppdatera. Ska fixa lite tidsinställda inlägg till den kommande veckan så det inte blir helt knäpptyst här på bloggen! Nästa vecka blir sista skolruschen, två prov och en del inlämningar som ska bli klara. Slutar redan tisdag veckan efter, rätt skönt att det är mindre än två veckor till sommarlovet. Känns som att man redan börjat ställa in sig själv på lov.

Just chillin' in the sun


Birthday

Mamma har fyllt 50 år, så av mig och brorsan fick hon en tavla med en bild jag tagit! Har spikat upp den idag, passade riktigt bra i det rummet. Here it is:

Lyckliga jag!

Klickat hem två fotoböcker från bokus.com, tack pappsen! Det blev den som jag gjorde ett inlägg om tidigare, Fotoskolan 1, plus en till som jag inte kunde låta bli att beställa; Photoshop -recept. Lääängtar till jag får stoppa näsan i dem! Wiiiee! Slänger in en bild så det inte blir så tomt. Tagen igår, på finaste Sunny.

High Speeds Master Mind #2


Want it, need it!

Vill verkligen ha denna bok!!

Regnet faller ner som om himmelen gråter

Har spenderat eftermiddagen utomhus i dimman med kameran. Det är en utmaning att fota skarpa bilder utan stativ när det är lite dunkelt ljus, lyckades med några bilder i alla fall.
När det sedan blev lite mörkare utomhus gick jag och hämtade stativet och gick ner till bäcken, för att leka lite med långa slutartider. Här är två resultat, två bilder med väldigt mycket kontrast.

Före/Efter

Direkt från kameran:
Grimman, repet och skogen bortredigerat:
Lite övrig redigering, done!

Mamma ♥


Döm aldrig vad du inte förstår


High Speeds Master Mind

Igår fotade jag Pernillas whippet, Chaplin. Han är så otroligt vacker, och galet snabb. Det är verkligen jätteroligt att fota honom i action, det är en liten utmaning, precis som det ska vara. Fler bilder på honom kommer att dyka upp!

Skogen

Elin och jag var och fotade en sväng i skogen igår, bilderna på mig har hon tagit men jag redigerat. Det kommer dyka upp fler, i promise!

.


Färgeffekter

Eftersom jag inte hade med mig kameran till mamma i helgen hade jag planerat att redigera lite bilder, och det har jag gjort. Försöker lära mig hur man får till snygga färgeffekter till bilderna. Att sätta dit dem är ju inte så svårt, men att lära sig hur snygga färger hänger ihop och hur de ska anpassas efter varje unik bild är en helt annan femma. Jag vet inte om jag har rätt benämning, men det jag menar med färgeffekter är när man lägger till en färgskiftning i bilderna. Jag vet inte hur jag ska förklara.. Men till exempel på den svartvita bilden, i den finns en svag ton av rött och en mycket, mycket svag ton av senapsgul. Förstår man mina värdelösa förklaringar?
I alla fall så har jag kollat runt lite på youtube, på vintageredigeringar och sånt. Är ändå rätt så nöjd med resultaten, för jag tyckte det var grymt svårt att få allting att hänga ihop och passa in.
Har funderat ett tag om jag ska börja sätta mitt namn på mina bilder, någon som har en synpunkt om den saken? Kan inte riktigt bestämma mig.

Gnagare

Saknade min kamera idag när jag tog en liten promenad ner till bäcken, såg väldigt mycket gamla och några relativt nya spår efter bävrar. Har jag riktigt, riktigt tur kanske jag få se en bäver där nere i sommar, vad häftigt det skulle vara. Tog några bilder med mobilen i alla fall som jag tänkte dela med mig av. Om det blir bra väder nästa helg ska jag ta mig dit ner och fota, med systemen såklart. Fanns också mycket annat som var vackert kring bäcken.
Bäcken delade på sig, till vänster var den lite igentäppt av något som skulle kunna vara en bäverhydda, men vad vet jag. På "ön" i mitten och på höger sida om bäcken var det massor av nedgnagda träd och sånt. Nero hittade en helt skalad pinne som han tyckte var riktigt spännande!
Klicka på bilderna för att få dem större.

Det som betyder något

Tog bilden här nedanför för några veckor sen, inspirerades av en liknande bild. Bilden representerar saker som betyder något för mig, fast vissa saker är dekoration så bilden skulle se bättre ut. Tänkte ge en liten förklaring till de olika sakerna;
Objektivet - Jag har ett stort intresse för fotografi
Freestyleboken - Hundintresset utgör största delen av mitt liv
Besticken - Älskar mat!
Hjärtat - Står för allt som har med kärleken i mitt liv att göra. Vänner, familj osv.
Hästen - Har ett stort hästintresse
Pennan - Jag tycker mycket om att skriva
Resten är dekoration. Eller ja, hörlurarna står för musik samtidigt som det är en dekoration. Musiken är inte så stor del av mitt liv, mest bara någonting jag lyssnar på.

It's melting

Fönsterbrädan knattrar så jag antar att det regnar där ute. Men det gör inte mig någonting, det hjälper ju snön att försvinna och jag har ändå tänkt sitta inne hela dan. Sjuk håller jag på att bli också, försöker göra allt för att hålla tillbaka det, med massor av te och varma kläder. Jag har inte tid att bli sjuk såhär sista veckorna innan sommarlovet, jag har aldrig tid att vara sjuk. Så nej, jag släpper inte fram någon sjukdom!
Bilderna togs i helgen när vädret var typ som nu, regnigt och blött.

In a blink of an eye


Curlew


Välkommen till min nya blogg!

Woho! Första inlägget!
Nu känns det som att det börjar bli någonting, gjorde om bloggen tre gånger innan jag fick det någorlunda som jag ville ha det. Men jag kan inte bestämma ännu vad jag tycker riktigt, först om några dar kan jag säga om jag är nöjd eller inte. Skulle bli glad om jag fick höra era åsikter, både negativa och positiva!
Headerbilden:

RSS 2.0