Reflections


PhotoChallenge

Jag och några andra har startat en FotoChallenge-grupp på facebook, där vi varannan vecka lägger upp en bild med ett speciellt tema. Den här veckans tema var något du aldrig fotat förut och här är resultatet, myror!
Klicka här för att komma till gruppen.

Ridit

Idag följde jag med Malin på en ridtur, jag red hennes häst Vinur och hon red Týr. Det var otroligt roligt, och det var en sånhär vacker och sval sommarkväll. Perfekt ridväder!

Against the sun


Fortsätter

Glömde skriva igår att jag fotade också Malins dotter och Kristins lillasyster när de red, men jag kommer såklart inte lägga upp bilder på dem utan tillåtelse. Nu sitter jag och redigerar för fullt igen, men måste snart avsluta och gå och sova, ska nog börja klockan 6 imorgon.
Kristins häst, Týr

Lines in motion


Gör det jag brinner för

Jag har varit och fotat Malins och Kristins islänningar, nu sitter jag och kollar igenom och redigerar. Det tar tid kan jag säga, på 40 minuter har jag bara hunnit redigera sju bilder. Men jag redigerar såklart inte alla, bara de jag tycker är värda att redigera. Det är så kul, och så spännande det är att fota och fixa bilder till andra!
Malins häst, Vinur

Last Week

Är nu inne på sista jobbveckan på dagis, det är skönt och synd på samma gång. Har behövt jobba så himla mycket också när jag jobbat in midsommar, så jag har behövt sprida ut 8 timmar på de övriga dagarna. Jag var ju inte tvungen att göra det, men man vill ju tjäna så mycket som möjligt och då måste man jobba så mycket som möjligt!
 

New Clothes

Jag sitter här och håller på att somna, men kunde inte låta bli att slänga in ett inlägg innan jag kryper till kojs. Ville bara berätta att jag har beställt lite kläder från Gina Tricot, mina shoppningfingrar kliade så jag kunde inte låta bli! Snygga är de, lovar att det kommer bilder på bloggen när de kommer.
Slänger in en bild så inte inlägget blir så tomt.
Tack pappa för kläderna! :)

En bro över Kalixälven

Äntligen har det varit väder att sola i! Det har bara regnat och regnat den senaste tiden, så nog har jag njutit som en kung idag när det varit varmt och soligt. Jag, pappa och hunden åkte en sväng till Lappeasuando och strosade omkring, hade med mig kameran också.

En underbart god sås

Vi grillade ikväll, kyckling och grönsaker med ris till. Vi gjorde en sås till som en del i släkten på mammas sida kallar GodGod-sås, jag har ingen aning om vad den heter egentligen. Jag tänkte i alla fall dela med mig av den på här på bloggen, den passar väldigt bra till grillat!
 
GodGod-sås:
1,5 dl vatten
0,5 dl äppelcidervinäger
1/4 dl socker
2 msk soya
1 tsk potatismjöl
0,5-1 tsk sambal oelek
Farsgubben grillar

Glad Midsommar!

Var i Skaulo på midsommarfirande en sväng, gick tipspromenad, åt lite hamburgare och fotade. Pappa kastade pil och hamnade på en tredjeplats, om det nu inte kom någon efter honom och stal den platsen vill säga.
Har förresten skaffat mig en såndär namnstämpel till mina bilder, tycker ni den blev bra?
 
 
 
 

A huge piece of me

Älskade du
 
 

Ville bara säga tack

Jag vill tacka för de fina ord jag får för mina bilder, både på bloggen och på annat vis. Jag känner själv att jag har utvecklats otroligt mycket de senaste månaderna, men jag har otroligt mycket kvar att lära mig också, och det känns så underbart! Det är så härligt att se sig själv utvecklas, och jag är nöjd med det jag gör även om jag vet att jag har en lång, spännande väg kvar som aldrig kommer ta slut. Wiieee!

I open my mouth but the words won't come out

Eminem - Lose Yourself



Modell - Elin

Första doppet, check!

Tog första doppet igår! Iskallt var det, vi var vid en sjö som heter Puoltikasjärvi och i den finns det tydligen massa kallkällor. Och det kändes. Men det stoppade inte mig att doppa mig två gånger! Var till och med först av alla båda gångerna, vilket är konstigt med tanke på vilken badkruka jag var förra året. Nåja, skönt var det i alla fall.

Gone Wild


Summer Paradise

Simple Plan (Feat K'naan) - Summer Paradise

Nu har jag jobbat en vecka, en tredjedel av jobbtiden på dagiset. Jag har det rätt så bra där, städar en hel del, är med barnen och så blir det tid över till att chilla en stund emellanåt. Har fotat dem också, men får tyvärr inte lägga in bilder på dem på internet.
Är förövrigt inte direkt ett Summer Paradise här uppe, det är kallt och löven har inte ens slagit ut helt. Men det är ganska skönt när det är kyligt också, det är så tungt att försöka göra någonting med hunden när det är sommarhetta. Kylan här har sina fördelar.
Nu ska jag fortsätta redigera bilder!

Grace on the run


You've got to notice the little things


Spårat

Har spårat idag med Nero, och gud så bra det gick! Det gick inte perfekt, men mycket bättre än vad det gjort tidigare. Han tappade inte bort sig nästan någonting och när han gjorde det hittade han snabbt tillbaka. Jag la ut tre leksaker och en pinne (en vanlig pinne från skogen som jag tagit på, så den luktar av mig), Nero missade dock pinnen men jag tror det var lite mitt fel. Han var och luktade efter den, men plockade inte upp den då jag inte var nog vaksam, hade jag uppmuntrat honom att söka mer efter den hade han garanterat plockat upp den.
Pappa tog några bilder med sin iPhone.

Anna och hennes älsklingar


Dandelion


Full Rulle


Inte de skarpaste bilderna, men gillar dem ändå.

Tips till de sötsugna

Fruktsallad med hallongrädde och rostade solroskärnor, mumma!

Me and my yellow dress


Är med i den här tävligen, där jag tävlar med den översta bilden för en plats i Sunday Challange :)

Ledigheten varar bara några dagar

Nu har jag sommarlov!
Så himla skönt. Fast det varar inte så länge för mig, ska jobba halva lovet. Två sommarjobb har jag fått, ett på dagis och ett på ett slädhundsföretag som jag praktiserat på i vintras. Just när jag ska jobba där så har de valpar på typ fem veckor, det är ju då de där monstrena är som gulligast! Det är så himla roligt att de vill att jag ska sommarjobba hos dem, det är en helt underbar familj det där, längtar nåt så otroligt! Klicka för att se deras hemsida.
För pengarna jag tjänar blir det nog att köpa lite kamerautrustning, vill verkligen ha en fjärrutlösare! Kanske köper något filter också. En annan del av stålarna ska jag shoppa kläder och sånt för, resten sparar jag till något vettigare som måste köpas senare i livet.
Nu ska jag ut också spåra med Nero, har inte spårat så mycket med honom så önska oss lycka till, har inte märkt ut var spåret går..

Mom's decoration is drowning

Har suttit med den här bilden i vad som känns en evighet. Håller på att lära mig att göra sånahär bilder, mixtrar och har mig. Är man duktig på det kan det bli riktigt fränt att sätta ihop olika bilder på det här sättet! Men då återstår ju bara det, att jag ska bli duktig. Bara att öva! Önskar man kunde bli duktig på saker utan att öva, men så är det ju i princip aldrig. Alltid ska allting ta så lång tid.

Röda som blod


RSS 2.0